Vælg en side

OM SIDEN

HVAD GÅR SIDEN UD PÅ?

På denne blog kan du få inspiration til hvordan du bliver rig, fri og livsglad med et helt normalt job til en gennemsnitlig løn.
Jeg ved jeg sætter baren ret højt ved, at påstå at det er muligt, at få alle 3 ting opfyldt. For hvordan bliver man især rig og fri når hver gang man kigger på sin løn seddel, så får man følelsen af, at man her i samfundet hører til i røven af 4. division? Og hvordan bliver man livsglad, med et helt normalt job hvor rigtig mange der befinder sig der, føler de tramper rundt i et hamsterhjul uden nogen form for glæde eller følelsen af, at de har noget at skulle have sagt? Alt det og mere til vil jeg på dette site give mit bud på.

HVAD SKAL VI IKKE IND PÅ?

Vi skal ind på mange ting og emner i forbindelse med, at blive rig, fri og livsglad på samme tid. Lad mig dog starte med, at fortælle hvad vi feks. IKKE skal ind på.

 

TING DU F.EKS IKKE KOMMER TIL AT FINDE PÅ MIN BLOG!

 

1.

Oplysninger om hvordan du får størst mulig afkast på aktier og obligationer. Det er ikke fordi at jeg ikke finder det vigtigt at investere nogle af sine penge men,

  1. der findes masser af blogge hvor lige netop det emne er taget op samt
  2. jeg har ikke den store viden på dette område.

2.

Et kursus der “kun” lige nu (fordi det er på tilbud…. ja som om) koster 4 X 7999 kr som du skal investere i for at opnå dit mål. Du kommer helt sikkert ikke i mål uden dette online kursus….. jeg bliver  så træt af de sider, gør du ikke også det?

3.

En god, gennemtænkt og effektiv plan for hvordan man røver en pengetransport. Jeg er godt nok opvokset i Albertslund, men det kommer du altså ikke til at finde. Lad os gøre det på den lovlige måde om ikke andet så bare fordi vi kan!

HVAD SKAL VI IND PÅ?

1.

Vi skal først og fremmest ind på HVORFOR du skal have en konto, hvor du hver gang du kigger, får følelsen af at du har nok.

2.

Så skal vi selvfølgelig også ind på HVORDAN du gør det, hvilket tro det eller ej, er det mindste og letteste af det hele.

3.

Sidst men ikke absolut ikke mindst, så skal vi ind på vores ADFÆRD når det gælder penge. Hvorfor gør vi som vi gør når det drejer sig om penge? Hvorfor møder vi modstand, og hvilken modstand møder vi når vi begynder, at gå imod strømmen. OG TRO MIG, du vil møde modstand fra mange når du begynder at få kontoen fyldt op.

Bloggen vil når det kommer til det finansielle ligge sig meget op af amerikaneren Dave Ramseys og hans 7 baby steps, som han kalder det. Grundet det at vi her i Danmarks har nogle andre samfundsforhold, er der “steps” vi kan springe let og elegant hen over. Det gør bare det hele endnu nemmere. Men alt det og mere til kan du læse om på min blog.

OM FORFATTEREN

Jeg bor i mit elskede Lyngby, og befinder mig lige midt i livet. Helt nøjagtigt så er jeg en årgang 73´er. Mit borgerlige navn er Lene Voermanns, men her på siden går jeg kun under navnet LeneVonAnd.

Jeg arbejder pt. i Københavns Lufthavn i Security. Det er mig du møder, når du skal ud og rejse og du og din håndbagage bliver tjekket. Her har jeg arbejdet i 4 år og jeg elsker det. Elsker summen af liv og den gode stemning der kommer, af glade forventningsfulde folk der skal på ferie. Jeg holder især af at studere folk, hvem er de, hvor kommer de fra, hvad er deres histore, hvilke tema kører i deres liv osv. Der er selvfølgelig grænser for, hvor meget jeg kan nå at opsnappe, men der er aldrig en dag uden en historie fra det virkelige liv. For det meste er det gode fortællinger. Familien der skal på ferie og glæder sig. Drengegruppen der skal på ski tur, og der er allerrede fuld gas på, ved ankomsten til security. De 2 veninder der skal med rygsæk rundt i verden osv. Men jeg møder også de triste. Den sørgende søn eller datter, der skal hjem til begravelse. En far der græder som pisket, fordi han skal sende sit barn afsted til moren i den anden ende af landet. Den ene del af et kærestepar, der skal være væk fra den anden i meget meget lang tid. Kort fortalt, det er et sted med mange følelser og stemninger. Jeg sidder altid i stillekupe på vej hjem fra arbejdet!

Jeg er født og opvokset på den Københavnske Vestegn, nærmere bestemt Albertslund. Byen der har alt undtagen prestige og et godt ry. Og hvis du tror at nu skal du læse om en forhutlet fattig barndom, hvor jeg løb imellem pistol kuglerne så må jeg skuffe dig. Med mig derfra tager jeg en god og tryk opvækst. En opvækst hvor jeg lærte, at det at kunne klare sig selv og klare sig godt vare det fineste af det fineste. Jeg lærte mange gode ting, og når det kom til penge lærte jeg bl.a., at det er først når det kommer til penge, at du lærer folk rigtigt at kende. Desuden lærte jeg at jeg skulle passe godt på mine penge. Og jeg passede godt på dem, og havde en god økonomi troede jeg. For jeg betalte jo alle mine regninger til tiden, overholdte alle aftaler med banken, tog ikke idiotiske lån udenom baneken til en vanvittig rente osv. Banken var vild med mig. De var altid klar til at låne mig penge, og låne mig mange penge hvis det var det jeg havde brug for.

Jeg er typen der aldrig har været bange for at arbejde. Overtid har altid været mit mellemnavn. Når jeg arbejdede meget så følte jeg også, at jeg kunne og skulle unde mig selv meget når det kom til materielle ting og rejser. Og sådan kom jeg ind i den trælse trædemølle, som rigtig mange kender alt for godt. Jo mere arbejde jo mere luksus og jo mere luksus jo mere arbejde. Det var fuldstændig lige meget om pengene var der, for der var altid adgang til pengene. De blev bare betalt af senere, hvis jeg fik en ide som kostede penge jeg ikke havde her og nu. Men alting kommer med en pris. Og her tænker jeg ikke kun på rentes rente, som om det ikke var slemt nok. Følelsen af frihed var ædt op af diveres gældsposter til banken. Jeg var lige pludselig blevet en af bankens mange slaver, og når du er bankens slave så følger der en bonus med. Så er du ligepludselig også din arbejdsgivers slave. For hvem siger sin urimlige chef imod, hvis man er bange for at være næste i rækken til en fyrring under feks den finaskrise vi havde i 08 og nogle år frem? Hvis det nærmest betyder personlig konkurs, hvis ikke lønnen går ind på kontoen hver måned, så er der grænser for hvor ærlig og direkte man kan være. Jeg personligt holdte ihvert fald igen, og sad tit med følelsen af, at jeg igen igen skulle sluge kameler. Heldigvis lykkes det mig at få et godt job i Lufthavnen, hvor en god kollega introducerede mig til Dave Ramsey under en samtale, vi havde om at leve lidt mere minimalistisk.

jeg har nu i et par år, med stor succes, fulgt Dave Ramsey, som har fået ca. 5 millioner amerikanere ud af gæld. Vel og mærke middelklasse amerikanere, som ikke er i nærheden af, at have lige så mange penge at rutte rundt med som vi har.

Jeg er gået fra at have den der nederen følelse af, at der aldrig er penge nok, til uden problemer at betale et sted mellem 50000 til 75000 kr ekstra af hvert år på mit lån til min lejlighed. Det eneste lån jeg har tilbage. Derudover har jeg en buffer der er stor nok til at klare arbejdsløshed i op til 2 år uden problemer. Man kan også sige det på en anden og meget federe måde.  Jeg har nu råd til, at jeg til en hver tid, kan gå ind til min chef og tage den svære samtale om forhold på arbejdspladsen, hvis noget går mig på. Det kan jeg gøre uden, at skulle bekymkre mig om de evtuelle økonomiske konsekvnser, der kunne komme, hvis der lige pludselig ikke længere er plads til mig efter den samtale. Endvidere har jeg har råd til selv at stoppe mens legen endnu er god, hvis jeg føler vi ikke lige kan finde melodien sammen. Og det er lige præcis her jeg har fundet min ultimative frihed. Jeg er i fuld gang med at slippe båndet som nogens slave. Jeg træffer nu mine beslutninger ud fra, hvad jeg vil og ikke ud fra, at jeg skylder nogen noget. Det er en dejlig følelse og selvom jeg aldrig har manglet noget så føler jeg mig nu rig, fri og livsglad på en måde som jeg aldrig har følt mig før. Du er hermed inviteret med på rejsen.

GOD LÆSE LYST.